Επιστολή ΠΕΔ για κατάργηση Δημοτικής Αστυνομίας

ΠΡΟΣ:    Υπουργό Εσωτερικών

               Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

 

Κοιν.:    Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

              Υπουργό Μακεδονίας Θράκης

               Πολιτικά Κόμματα

               Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

               Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας

               ΚΕΔΕ

               ΠΕΔ Χώρας 

               Δήμους Δυτικής Μακεδονίας

 

 

κ. Υπουργέ

Οι τελευταίες αιφνιδιαστικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τη θέση των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων σε καθεστώς διαθεσιμότητας αποτελούν πλέον τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης και της αγωνίας για το μέλλον του θεσμού της αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Για μια άλλη φορά οι Δήμοι, και τελικά ο ίδιοι οι δημότες στοχοποιούνται και καλούνται να πληρώσουν τις αστοχίες άλλων. Κατοχυρωμένες αρμοδιότητες και πολύτιμες υπηρεσίες για την καθημερινότητα του πολίτη και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης καταργούνται εν μία νυκτί, ενώ το άρθρο 102 του συντάγματος που διασφαλίζει την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ απαξιώνεται πλήρως. Επιπλέον οι δήμοι χάνουν ένα πολύτιμο εργαλείο είσπραξης εσόδων που απέρρεαν από τις δράσεις της δημοτικής αστυνομίας, στη παρούσα μάλιστα συγκυρία που η οικονομική βιωσιμότητα των ΟΤΑ βάλλεται πανταχόθεν. 

Οι αιρετοί εκπρόσωποι του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη  Δυτική Μακεδονία, εκφράζουμε τη βαθιά μας αγανάκτηση για τις συνεχόμενες, και μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχονται οι Δήμοι από την πολιτεία και την κυβέρνηση. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι περιθώρια για άλλες βίαιες προσαρμογές δεν υπάρχουν. Ήδη η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει όσο κανένας άλλο δημόσιος φορέας στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, ενώ οι περικοπές των πόρων της ήδη ξεπερνούν το 60%.

Ως ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας δεν κατανοούμε την συκοφάντηση και τον εμπαιγμό που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα  χρόνια ως θεσμός, ούτε πλέον τις γενικόλογες διακηρύξεις περί διοικητικής μεταρρύθμισης. Αυτό που διαβλέπουμε να κυριαρχεί είναι οι ισοπεδωτικές λογικές που έχουν σύμβουλο τον πανικό και την προχειρότητα.

Το βέβαιο είναι ότι εάν υλοποιηθούν οι τελευταίες εξαγγελίες, θα οδηγήσουν χιλιάδες εργαζομένους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση και τον εξευτελισμό. Για το λόγο αυτό καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της, οι οποίες εάν υλοποιηθούν, οι συνέπειες θα είναι τραγικές για τους δήμους, τους δημότες και τους εργαζόμενους.

 

 

              

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δήμαρχος Εορδαίας 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.