Επιστολή της ΠΕΔ στον αν. Υπουργό Οικονομικών για το κόστος λειτουργίας των σχολικών μονάδων και τον αποχιονισμό στη Δυτική Μακεδονία

ΠΡΟΣ

Τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

κύριο Σταϊκούρα

               

 

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

 

Είναι γνωστό ότι οι εξαιρετικά δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες στη Δυτική Μακεδονία με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις το χειμώνα, επιβαρύνεται δραματικά το κόστος λειτουργίας των σχολείων, των προνοιακών μονάδων και των αναγκών αποχιονισμού επιδεινώνοντας δραματικά την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνεχείς μειώσεις στα έσοδα των δήμων, (πάνω από 60% την τελευταία τριετία), η καθυστέρηση απόδοσης των έστω και μειωμένων πόρων, οδηγούν τους δήμους σε πλήρες αδιέξοδο.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η Δυτική Μακεδονία έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή Α΄ Ζώνης δεν προβλέπεται κανένα επιπλέον κονδύλιο. Ως αποτέλεσμα αδυνατούμε πλέον να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων και του αποχιονισμού κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε  να προβείτε σε εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίζουν επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων σε περιοχές της Α΄ Ζώνης για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών θέρμανσης των σχολείων και αποχιονισμού του οδικού δικτύου. 

 

 

 

                        Με εκτίμηση

                                        Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

                             ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

                        Δήμαρχος Εορδαίας

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.