Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τη ΔΕΗ-20 Μαρτίου 2014

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στο σχέδιο κατάτμησης της ΔΕΗ και πώλησης της «μικρής ΔΕΗ»

 

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 20 Μαρτίου 2014, ομόφωνα καταδικάζει – όπως όλοι οι Δήμοι και οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας – το σχέδιο που συζητείται εδώ και καιρό για κατάτμηση της ΔΕΗ και πώλησης της αποκαλούμενης «μικρής ΔΕΗ».

Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ στο όνομα μιας ισοπεδωτικής ιδιωτικοποίησης που θίγει άμεσα την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Για μας όλους τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, η ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία παροχών λόγω των επιδράσεων- βλαβών που έχει υποστεί και η αποκατάσταση εδαφών της περιοχής είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι.

Εκτιμούμε ότι το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ ΄΄ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ΄΄, αγνοεί προκλητικά και κατάφωρα ζητήματα ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της περιοχής που έχουν να κάνουν με αποκαταστάσεις εδαφών, μετεγκαταστάσεις, παροχή τηλεθέρμανσης, υποχρεώσεις καταβολής Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την κάλυψη του λεγόμενου «εξωτερικού κόστους» και πλήθους άλλων θεμάτων που αποτελούν «ανταποδοτικές» υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής και οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν δυναμικά στα σχέδια αυτά.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.