Τελική συνάντηση εργασίας του έργου Prominent PLUS

23 Ιουνίου 2022, Narni, Ιταλία

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 στην πόλη Narni της Ιταλίας η τελική συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου Prominent PLUS, στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG Mediterranean, που διοργανώθηκε από τον επικεφαλής εταίρο Δήμο Narni.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δέκα (10) εταίροι του έργου Prominent PLUS: Municipality of Narni (Ιταλία), Sviluppumbria – Regional Agency for the economic development of Umbria (Ιταλία), Regional Energy Agency North (Κροατία), Consorci de la Ribera (Ισπανία), Goriška Local Energy Agency (Σλοβενία), Nova Gorica Construction Cluster of Slovenia (Σλοβενία), City of Tuzla (Βοσνία – Ερζεγοβίνη), Public company BIT Centar ltd. In Tuzla (Βοσνία – Ερζεγοβίνη), ΕΚΕΤΑ (Ελλάδα) και ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα).

Ξεκινώντας από την εμπειρία του έργου Prominent MED, στη συνάντηση έγινε επισκόπηση των βασικών επιτευγμάτων του έργου με στόχο την καλύτερη κατανόηση των Δημοσίων Συμβάσεων Καινοτομίας (PPI), στα οφέλη που προκύπτουν αλλά και στην τεχνογνωσία που μεταφέρθηκε στις τρεις νέες εμπλεκόμενες χώρες στην περιοχή MED (Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Ελλάδα).

Στη συνάντηση παρέστη ο Δήμαρχος Narni κ. Lorenzo Lucarelli που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες εταίρους στην πόλη και απεύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών. Στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στα στελέχη της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας να συζητήσουν εκτενώς με τον Δήμαρχο κ. Lorenzo Lucarelli και με τον συντονιστή του έργου κ. Pietro Flori προκειμένου να διερευνηθούν νέα πεδία συνεργασίας στο μέλλον.

Η συνάντηση έκλεισε με επισκέψεις σε αξιοθέατα και μνημεία της μεσαιωνικής πόλης Narni καθώς και με επισκέψεις σε τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.