Ενημερωτική συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας με τον Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Ζαχαριάδη

Μετά από αίτημα του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Ζαχαριάδη για συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, σας καλούμε στη «δια ζώσης» ενημερωτική συνάντηση, την Τρίτη  25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:30, η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΠΕΔ ΔΜ στην οδό Τσόντζα 3 (2ος όροφος ) στην Κοζάνη.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

Γεώργιος Δασταμάνης Δήμαρχος Γρεβενών

Την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 στα γραφεία της ΠΕΔ ΔΜ πραγματοποιήθηκε «δια ζώσης» συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Ζαχαριάδη, κατόπιν αιτήματός του. Αρχικά, έγινε μια χαρτογράφηση των βασικών αναγκών της περιοχής, μιας και δεδομένης της κλιματικής αλλαγής και της απολιγνιτοποίησης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Δυτική Μακεδονία, υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης και κατά συνέπεια για το μέλλον των ενεργειακών και όχι μόνο κοινοτήτων. Κάποια από τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφηκαν, είναι η απομείωση του μόνιμου πληθυσμού και οι αυξημένοι δείκτες γήρανσης, η υποστελέχωση προσωπικού και δη τεχνικού προσωπικού από την οποία διακρίνεται, τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και τα Νοσοκομεία, αλλά και η αύξηση ανεργίας. Επίσης, έγινε λόγος για την ανεξέλεγκτη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πολλώ δε μάλλον σε περιοχές χωρίς χωροταξικό σχέδιο, με αποτέλεσμα σε μεγάλες εκτάσεις να έχουν εγκατασταθεί ανεμογεννήτριες. Ανακύπτει λοιπόν μεγάλη ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης προς τους δήμους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Τέλος, υπάρχει μεγάλη ανάγκη στήριξης των συστημάτων τηλεθέρμανσης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας δίκαιος μηχανισμός μετάβασης και να δημιουργηθούν αποδοτικές και οικονομικά βιώσιμες πράσινες αποδοτικές λύσεις για τα συστήματα αυτά.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.